Meer

Nieuwe eigenaar Van Laarhoven Optiek & Byoux!


Ruim 22 jaar geleden, op 29 juni 2000, startte ik, Arno van Laarhoven, mijn optiekwinkel in de wijk Stevenshof in Leiden. Met vereende krachten van familie en vrienden toverden we de voormalige groentezaak van Freek om tot een mooie en functionele brillenwinkel en al snel wisten u en andere klanten de weg hiernaartoe goed te vinden.


Na een aantal goede jaren en een paar mindere vanwege de teloorgang van het winkelcentrum, mocht ik dan eindelijk in 2016 mijn intrek nemen in een gloednieuw pand in de inmiddels volledig gerenoveerde Stevensbloem. Het bleek al vlug, dat ik handen tekort kwam om in mijn eentje de winkel te voeren en de gestage toestroom aan klanten optimaal van dienst te zijn.


Toeval of niet, maar niet lang daarna ontving ik een open sollicitatie van een pientere jongedame, Maryam Mirza, die de opticiensopleiding deed en voor de zaterdag een optiekwinkel zocht om praktijkervaring op te doen.


Tijdens ons eerste gesprek was de klik er meteen en zij liet zich toen al ontvallen dat een eigen zaak haar toekomstdroom was. Maryam startte met de zaterdagen en voelde zich al snel als een vis in het water. Ze toverde bij elke klant een glimlach op het gezicht en maakte indruk met haar vakkennis. Maryam doorliep ook haar stages bij mij en was grote delen van haar vakanties aan het werk in de winkel. In recordtijd behaalde zij al haar diploma’s inclusief contactlensspecialisatie en na haar opleiding was de keuze snel gemaakt. Maryam bleef werken bij ‘haar’ Van Laarhoven Optiek & Byoux.


Al in die periode hadden we het af en toe over een mogelijke opvolging als ik met pensioen zou gaan. Maar zo ver was het nog lang niet. Gaandeweg echter werd de wens werkelijkheid en vanaf 1 januari 2023 mag Maryam zich eigenaar noemen van Van Laarhoven Optiek & Byoux. We zijn beide trots dat de overname een feit is.


 Arno zal voorlopig nog twee dagen per week aan de winkel verbonden blijven, enerzijds om Maryam te begeleiden naar volledige zelfstandigheid, maar anderzijds omdat het klantencontact en de optiek nog veel te leuk zijn om al volledig te stoppen. De naam Van Laarhoven Optiek & Byoux zal voorlopig gehandhaafd blijven.


We willen een grote dankjewel uitspreken voor alle jaren dat u trouw klant bent geweest van onze brillenwinkel en we hopen dat u Maryam in de toekomst een warm hart blijft toedragen.


Op naar nog heel veel mooie jaren van deskundige optiek die we u als klant kunnen en mogen aanbieden, in de Stevensbloem in Leiden!